Marché des Enfants Rouges

Aan de rand van de chique wijk Marais, bevindt zich de oudste overdekte markt van Parijs. Eenmaal binnen kom je in een krioelend doolhof van kraampjes en gemeenschappelijke eettafels. Les Enfants Rouges is in de loop der jaren uitgegroeid tot een food court met een duizelingwekkende keuze aan gerechten bestaande uit lekkere Japanse bento boxen bij Chez Taeko, klassieke Franse bistrogerechten bij L’Estaminet, en biologische en vegetarische hamburgers bij Au Coin Bio….en nog véél meer. De leukste plek is misschien wel Corossol, met een storm van Afro-Caribische en Cajun-gerechten (vanaf 10 euro). Op de achtergrond kan men genieten van de zouk en reggae muziek. Le Traiteur Marocain, is een feestje voor de smaakpapillen met diverse soorten couscous en tajines (vanaf 9 euro), pastilla, kleverige taarten en andere zoetigheden.