Eten bij Nicolas Flamel

Nicolaas Flamel? Dat was toch die tovenaar van de Steen der Wijzen uit de Harry Potter-boeken? Klopt, maar wat u niet wist is dat Nicolas Flamel echt bestaan heeft: rond het jaar 1400 woonde de alchemist Flamel in Parijs. Het grootste deel van zijn leven heeft hij gewijd aan het zoeken naar een manier om van metaal goud te maken met behulp van – inderdaad – de Steen der Wijzen. Naar eigen zeggen zou hij daar ook tot driemaal toe in geslaagd zijn, maar daarover verschillen de meningen. Wat wel zeker is dat zijn woonhuis in de rue de Montmorency, vlak bij het Centre Pompidou, nog steeds bestaat en tegenwoordig een restaurant – met een uitstekende keuken – is. Het is tevens een van de oudste (want middeleeuwse) woonhuizen in Parijs, en om beide redenen een bezoek meer dan waard. Meer info: www.auberge-nicolas-flamel.fr